Torstaina otettiin vain noudun nostoja, koska kaikkialla oli niin hirveän liukasta. Tehtiin harjoitus siis metallilla. Tara nosti jo huomattavasti nopeammin, mutta irroitus lelulle saisi olla nopeampi, jotta se tehostaisi harjoitusta.

Perjantaina ei tehty mitään:)

Eilen otettiin yksi ruutu, joka meni ihan sujuvasti. Vauhti oli saanut olla vieläkin nopeampi, mutta koira taisi varoa alustaa (sileä, tampattu lumi), joka ei ollut pitävin mahdollinen. Jouduin hetken odottamaan, sillä Tara seisoi kyllä aivan alustan vieressä, muttei koskenut alustaan. Pitää aina välillä testata, josko pääsis helpommalla;) Itse tulee vain pitää tiukasti kiinni omasta vaatimustasosta! Palkkasin lelulla, kun koira korjasi.

Otettiin myös tunnari ja kakeja sarjana. Tunnari on meillä ollut ehdottomasti vaikein liike. Koira haluaisi vain noutaa eikä ole hoksannut haistelua. Ollaan kokeiltu vaikka mitä, mutta nyt on saatu haistelua aikaiseksi sillä, että kapuloiden päällä on ollut hyttysverkko, jolloin koira ei saa kapuloita ylös vaan joutuu vain haistelemaan. Tässä se mielestäni tottuu näkemään vieraita, mutta ei voi nostaa niitä. Vähitellen siirrytään siihen, että vieraat kapulat on jossains sivussa ja oma verkon alla. Lopulta kaikki kapulat on esillä, palkataan pelkästä haistelusta ja sitten viimeiseksi otetaan mukaan kapulan nosto. Siitä en usko kuitenkaan ongelmaa koituvan, koska koira sitä muutenkin mielellään tarjoaa. Tehtiin eilen kaksi tunnaria, ja palkkasin nameilla kun haisteli omaa. Oli vielä todella hidas suoritus, Tara on vielä melkoisen epävarma siitä, mitä sen oikein kuuluu tehdä. Onneksi varmuuden myötä tulee myös vauhtia, mutta sillä ei vielä ole kiire=)

Kakeissa tehtiin siis liikkeenä, noin kolmen metrin matkalla. Kaikki muut vaihdot menivät oikein, paitsi seis-istu, jossa vetäisi takajalat alleen. Tätä pitää taas erikseen vahvistaa, mutta on hyvä nähdä kuinka vaihdot onnistuvat välillä ihan liikkeenä.