Ei mennyt viikonlopun kisat ihan putkeen=( Ainut posiviitinen asia koko kokeessa on paikallaolo, josta tuli kymppi ja oli vähän haastetta yhden koiran lähtiessä rivistä. Mutta yksilösuoritus, en ymmärrä mikä Taralla oikein oli! Virittelyssä oli tosi iloinen ja halukas tekemään, semmoinen samalainen mitä treenatessakin.

Mutta siirryttyämme kehän puolelle lähtökuoppiin, alkaa koira tuijottelemaan hallin ovelle eikä kuuntele yhtään. Olen opettanut "valmis"-käskyn sellaiseksi, että sillä nostetaan kontakti aina ennen liikettä - vaan eipä nyt. Kontakti ei noussut edes "seuraa"-käskyllä, joten oli lähdettävä liikkelle koiran tuijotelessa edelleen ovelle. Tästä seurasi se, ettei koira palkkaantunut normaalisti kehässä eikä asiaa auttanut se, että ohjaajaa rupesi koko ajan enemmän ärsyttämään. Vaikka yritin kehua ja innostaa välissä, niin en saa Taraa palkattua, jos en oikeasti ole tyytyväinen. Tara tasan huomaa, jos ohjaajaa ei naurata ja eihän se sitten pysty kunnolla keskittymään, kun pitää minua rauhotella.

Mentiin sitten kehästä ulos ja leikki ulkona taas innoissaan, teki kaikki liikkeet (mitä otin ulkona uusiksi) hyvin ja reippaasti.

Olen pohtinut kokeen epäonnistumista, enkä keksi mitään muuta syytä kuin viimeisen käyntimme Varkaudessa. Silloin poikaystäväni, joka on Taralle tosi tärkeä, oli mukana. Pyysin häntä menemään pois näkyvistä kokeen ajaksi, koska ajattelin koiran keskittymistä häiritsevän jos hän on kehän reunalla. Tästähän seurasi tietysti se, että koira koko kokeen hädissään etsi poikaystävääni. Mietin vain, onko mahdollista, että Tara pystyisi jotenkin muistamaan sen tilanteen ja yhdistämään sen samaiseen halliin ja kisatilanteeseen, että siellä pitääkin kuikuilla kehän reunalle etsien puuttuvia laumanjäseniä? Viime kokeessa P-mäellä ei ollut samaa ongelmaa, vaikka huonot pisteet tulikin parin liikkeen nollautuessa. Siitä kokeesta jäi kuitenkin kiva fiilis ja koira oli mukana tekemässä, pari tapaturmaa vain pääsivät nollaamaan liikkeitä.

Olen nyt ottanut pk-seudulla erääseen tokokouluttajaan yhteyttä ja katsotaan josko päästäisi ainakin pari kertaa kuukaudessa oppiin:) Treeniryhmiin en vielä pysty sitoutumaan tulevan kiireisen kevään vuoksi, mutta jonkun valvovan silmän alle on päästävä!

Eilen ja tänään on treenailtu tunnaria (vielä oman etsimistä ilman häiriötä, nenä käy jo tosi hyvin!), noutoja, seuruuta ja jääviä.