Jee tänään se tapahtui! Saatin lisättyä väärät kapulat kasana ja silti Tara malttoi etsiä omaa! Pienet koiranaivot on kerrankin olleet kunnolla työssä<3 ;)

Tehtiin  tunnari sisällä ja lisäsin väärien kasan oikealle sivulle. Sitten kävin piilottamassa kaiken roinan sekaan oman. Tara lähti omalle, haisteli muttei meinannut löytää. Käveli pari kertaa lähemmäs vääriä ja ohjaaja oli kauhusta jäykkänä. Mutta, sitten Tara palasikin haistelemaan omaa! Ekalle kerralla se ei meinannut löytyä, joten se palasi luokseni. Olen niin iloinen, ettei mennyt muiden luokse. (Alkuun parempi vaikka ei edes haistelisi vääriä omaa etsien. Haluan ensin ajatuksen, että väärien kasa on aina väärien kasa ja oma on piilossa. Sitten vähitellen väärien kasa on hajallaan ja niitäkin pitää haistella. Vielä ei vaan ole sen aika.) Otin Taran uudestaan sivulle, kävin näyttämässä oman ja käskin etsimään. Nyt haisteli ihan kunnolla ja löytyi kuin löytyikin se oma. Sisällä on huomattavan varovainen tehtäessä, johtuu ehkä tilan puutteesta? Uskaltaudun huomenna ulos kokeilemaan samaa ja yritän innostuksesta huolimatta pitää kasan mahdollisimman kaukana vielä.

 


Noita tarjoamisharjoituksia kokeilteen, sivu ja noutokapulan nosto ja sivulle tuominen sujuivat hyvin ilman käskyjä. Ajattelin huomenna kokeilla samaa ruudussa, eli vien Taran ruudun eteen ilman, että se on käskyn alla ja vain odotan, että tarjoaa. Pitää alkaa kunnolla panostaa nyt koiran omaa-aloitteisuuteen, sillä yleensä koira oppii paremmin kun itse saa keksiä (niin hyvässä kuin huonossa...:D).