Torstaina otettiin seuraamiseen häiriöitä. Samalla kentällä, jossa treenattiin oli jalkapellopeli käynnissä. Lisäksi Taralle heitettiin ja vingutettiin leluja, mikä aiheutti kerran kontaktin tippumisen. Muuten teki oikein hyvin:) Toisaalta suurten häiriöiden treenaaminen on hyväksi, mutta pitää yrittää lavastaa myös yksittäisiä kaukana tapahtuvia häiriöitä, koska ne on usein pahimpia. Nyt kaikki häiriöt tapahtuivat lähellä ja olivat siis lelujen lisäksi siis erilaisten käskyjen huutelua sekä koiran vieressä kävelyä.

Lauantaina otettiin hetsaamisesta suoraan seuraamiseen lähtöä ja pari askelta ja nopea palkka. Tara teki tosi mukavalla asenteella! Huomaa kyllä, että seuruuta on tehty liikaa sivuasennosta, sillä aluksi meinasi yrittää vähän paimentaa.. Tehtiin myös noutoa. Ensimmäinen oli puukapulalla kisamainen nouto. Tara laukkasi loppuun asti!:) Sitten hetsasin ja lähetin metallin perään ja odotin paikoillaan palautusta. Tara tiputti metallin kerran, mutta korjasi. Tätä osasinkin kyllä odottaa, koska yleensä olen treenannut (typerästi) joko pelkkää vauhtinoutoa ja irroitus vauhdista, tai liikkeenomaista noutoa. Toiseksi tehtiin sitten kisamainen alku ja irrotus vauhdista. Kapulan nostaminen oli tosi hyvä: nopea ja Tara kiersi kapulan taakse:)

Nyt treenaillaan aikalailla voittajan juttuja, vähän sitä avointa vielä johonkin väliin ennen kisoja. Kyllähän koira ne jutut osaa, kunhan ohjaaja muistais olla paineistamatta kisoissa...;)