Olen ollut todella laiska päivittämään tänne, treenattu kyllä ollaan!:) Pääsykokeisiin luku nyt keväällä tulee verottamaan osansa päivittelytahdistani, mutta yritän päivitellä niin usein kuin jaksan. Treenejä jatketaan säännöllisesti toukokuulle, jolloin tulee pieni tauko.

Ruutu on edistynyt kivasti, Tara on ruvennut jo selkeästi hakemaan paikkaa eikä tekeminen ole enää samanlaista arpomista, kuin aiemmin. Olen vahvistanut ruutua vielä niin, että sitä tehdään yhden toiston jälkeen eri sivuilta, että koiralle mahdollisimman hyvin hahmottuisi mikä on se alue johon juosta. Ruokakupin oleminen kaukana ruudun "vieressä" on ollut vielä hankalaa, ja sellaisissa tilanteissa Tara mielellään kaartaisi syömään;)

Häiriöseuruuta on myös tehty, viimeksi eilen. Häiriöinä on ollut juokseva ja huutava avustaja ja avustajakoira:) Hyvin on mennyt kun tätä on taas muistanut vahvistaa, koira alkaa tuijottamaan sitä intensiivisemmin mitä enemmän häiriötä on.


Tunnarissa olen ollut älyttömän laiska! Pakko alkaa nyt - kun piilopaikkojakin lumien sulamisen myötä on enemmän - treenata tätä ulkona!

Noutoja on tehty vauhtinoutoina, hetsaan metallille ja pidän pannasta kiinni ja juuri kun kapula iskeytyy maahan, sanon käskyn. Tällä on saatu kivaa laukkaa palautukseen! :) Paljon pitää vielä tehdä niin, että koira juoksentelee metalli suussa ympäri kenttää koska se on vielä niin vaikeaa pitää suussa ja liikkua esimerkiksi sivulle.

Kaket on kivalla mallilla ja niissä ja jäävissä on tehty kuuntelua, kuuntelua, kuuntelua. Useimmiten korvat löytyy, joskus ei. Luoksetulossa seisomisen matka ja napakkauus vielä työn alla.

Evl-liikkeistä ohjattua on tehty todella kauan aikaa sitten, enkä ota sitä treeneihin ainakaan ennen kuin viimeinen avo ykkönen on tullut ja ylipäätään voin lukemiseltani ilmoittautua kisoihin (eli joskus kesäkuussa..). Olenkin motivoitunut treenaamiseen ajatuksella, että koko kesä on aikaa kierrellä kokeita molempien koirien kanssa!=) Paikallaistumista on tehty lähinnä sisällä esim. ulospääsyn odottelussa. Muutahan ihka uutta siellä ylimmässä luokassa (sitten joskus...) ei olekaan, joten niitä on jossain muodossa treenattu.





Ja tietysti ollaan leikitty, palkattu, motivoitu ja pidetty kivaa:)