Ollaan panostettu viime aikona kuunteluharjoituksiin; jääviä on tehty kaikkia putkeen ja Taran on yksinkertaisesti ollut pakko kuunnella, mitä piti tehdä. Tämä on alkanut jo toimia, jee! Lisäksi ruudun paikkaa (ilman alustaa, luovuin nyt siitä kokonaan) on tehty klikkerin avulla ja päästiin tänään noin kymmenen metriin. Tarvitsen kohta avustajan klikkailemaan, koska klikkeristä ei juuri ole hyötyä 25 metristä. Ihmeellistä, kuinka klikkailu saa Taran oppimaan ja tarjoamaan ihan mielettömän nopeasti, toisin kuin kehut. Ehkäpä en itse ole aina niin ajoissa kehumassa, kuin mitä luulen olevani;) Kyllähän klikkerinkin kanssa tarkkana saa olla, mutta klikkailu on paljon nopeampaa kuin kehuminen. Tottakai kehut tulee sitten perässä, mutta etenkin uusien asioitten opettamiseen se on oiva apu!

Mennään 13.3 Jessica Svanljungin koulutukseen Sipooseen :) Odotan innolla kaikkia neuvoja mitä saadaan, ja toisaalta on kauhea motivaatio treenata vielä tavallistakin enemmän, kun on vieras ohjaamassa.

P.S. Käytiin vanhemman lapinkoirari (6v.) kanssa korkkaamassa kisaura. Ihan hyvä ikä aloittaa kisaaminen;) 159 pistettä ja mukaan mahtui yksi nolla, olen kuitenkin tosi tyytyväinen kuinka hyvin koira kesti häiriöitä huolimatta siitä, ettei olla koskaan treenattu säännöllisesti ryhmässä. Kuukauden kuluttua sitten se ykkönen!