Kotiuduttiin äsken Sipoosta Jessican valmennuksesta. Tunti meni todella nopeasti ja oli kyllä antoisa reissu! Tehtiin voittaja läpi niin, että palkkailin välillä ja helpotin joitakin kohtia. Ohjaaja jännitti ilmesesti alussa ja se näkyi koirastakin. Huomaan, että ollaan tehty aivan liian vähän treenejä kunnon häiriössä ja seuraaminen oli minusta huonoa jännittämisen ja häiriöherkkyyden takia.

Tässä tarkemmat vinkit eri liikkeisiin:

Seuruu: Paikka oli hyvä, mutta kontakti tippui helposti. Eli paljon treeniä niin, että on ihmisiä ja ohjaajalle saataisiin sopiva jännitys ja koiralle häiriötä siitä, sekä ympäröivästä hälinästä. Yksin treenatessahan ei jännitä eikä niitä häiriöitäkään ole. Lisäksi pitää muistaa palkata sopivassa suhteessa alusta, sivuaskelista, kontaktista, kesken seuruun, pysähdyksistä jne.

Istuminen: Ei istunut, tehtiin myöhemmin jääviä ja oli kyllä melkoista arpomista Taralta:D Ollaan tehty ei-liikkeenomaisesti niitä jääviä, mutta nyt sain ohjeeksi harjoitella niitä niin, että sanon käskyn selin Taraan. Ja lisää lisää lisää kuuntelun harjoittelua!:)

Luoksetulo: Vauhti oli ihan kiva, paitsi sivulletulossa. Seisominen voisi olla terävämpi, tunnustan että on vielä jumituttu avoimen matkalla sitä treenaamaan. Maahanmeno oli hyvä. Pitää muistaa harjoitella ongelmakohtia paljon erikseen (maasta sivulle), eikä jankata koko liikettä ettei muut osiot ala kärsimään.

Metalli: Lähti laukalla, palautuksessa tippui raville. Sivulletulo metalli suussa oli Taralle hankalaa ja sitä onkin treenattu aivan liian vähän. Olen keskittynyt vain nostoihin ja se meni muistaakseni ihan hyvin...:D Eli tasapuolisesti vauhtiharjoituksia ja sivulletuloja läheltä ja kaukaa.

Hyppynouto: Tarasta pressuhyppy oli vähän jännä, joten ei olisi halunnut alkuun hypätä. Kokeiltiin sitä aluksi ilman kapulaa ja sitten liikkeessä ja siinä annoin paluuhypylle lisäkäskyn. Mielellään siis palauttaisi suoraan.

Kaket: Jäi ekassa istumisessa alas, koska otti ympäröivistä äänistä ilmeisesti häiriötä. Tekniikka oli kaikissa muissa hyvä, paitsi seis-istu.

Yleistä: Minun pitää opetella kehumaan koiraa paljon paremmin. Varmaankin jännityksestä johtuen palkkaaminen jäi lelun ja namin tasolle ja sanallinen palaute oli lähes olematonta. Eli KEHU, sitten vasta palkka..:) Jessican kehuessa Tara selvästi vastaanotti kehut. Vaikka mitenkä olen luullut, että kehun paljon niin kyllä on hyvä, että joku ulkopuolinen katsoo ja korjaa! Lisäksi pitää opettaa Taraa ottamaan enemmän kontaktia ja palkatessa siirtyä poispäin koirasta, että kontaktin ottaminen vahvistuu myös kisoissa. Sitten vielä pitää opettaa koiraa tarjoamaan enemmän. Esimerkiksi tehtiin niin, että seisoin palkan kanssa paikallaan ja Taran pitää tarjota sivulletuloa. Liian helposti antaa koiralle koko ajan ohjeita, eikä anna sen itse tehdä töitä palkan saamiseksi.

Huh onpas paljon treenattavaa, mutta eipähän tekeminen lopu:)